Research article | Open Access
International Journal of Research in Fine Arts Education 2021, Vol. 4(1) 16-33
pp. 16 - 33
Publish Date: June 30, 2021 | Single/Total View: 132/460 | Single/Total Download: 186/838
Abstract
Çalışmanın amacı; 2018-2019 bahar döneminde Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalında okuyan öğretmen adaylarının öğretim teknolojisi ve materyal tasarım dersinde hazırladıkları materyalleri kullanma durumları ve hazırladıkları materyallere ilişkin görüşlerini belirleyebilmektir.
Çalışma nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması ile desenlemiştir. Ölçüt örneklem seçimine görüşme verilerini elde etmek üzere 12 öğrenci seçilmiştir. Veriler içerik analizi ile elde edilmiştir. İçerik analizi yöntemiyle verileri tanımlamaya ve verilerin içinde saklı olan bilgi ve kodlara ulaşılmaya çalışılmıştır.
Çalışma bulguları ve sonuçlarına göre; öğrenciler görsel sanatlar eğitimi ile ortak alanlar içeren öğretim teknolojileri ve materyal tasarım dersinin içeriğini bütünleştirmiş ve bilgi birikimlerinden yararlanabilmiş, etkili, eğlenceli, deneyimlenebilen, öğretmenlik mesleğine hazırlayıcı süreç geliştirmişlerdir. Materyallerini hazırlama sürecinde etkin roller almış, empati yeteneğini geliştirmiş ve grup çalışması disiplini geliştirmişlerdir.
Keywords: Öğretim teknolojileri ve materyal dersi, Görsel sanatlar eğitimi, Öğretmen adayı.
APA 7th edition
Demir, G. (2021). Görsel Sanatlar Dersi Öğretmen Adaylarının Öğretim Teknolojileri ve Materyal Dersi Sürecinde Hazırladıkları Materyallere İlişkin Görüşleri. International Journal of Research in Fine Arts Education, 4(1), 16-33.
Harvard
Demir, G. (2021). Görsel Sanatlar Dersi Öğretmen Adaylarının Öğretim Teknolojileri ve Materyal Dersi Sürecinde Hazırladıkları Materyallere İlişkin Görüşleri. International Journal of Research in Fine Arts Education, 4(1), pp. 16-33.
Chicago 16th edition
Demir, Gunes (2021). "Görsel Sanatlar Dersi Öğretmen Adaylarının Öğretim Teknolojileri ve Materyal Dersi Sürecinde Hazırladıkları Materyallere İlişkin Görüşleri". International Journal of Research in Fine Arts Education 4 (1):16-33.